Vierschaar 18, 2691 MT 's-Gravenzande
info@docwestland.nl

Over DOC Westland

Tijdelijke opvang voor dieren, centraal in het Westland

Tijdelijke opvang van dieren die hulp nodig hebben was er niet in het Westland. Wás, want achter de schermen wordt hard gewerkt aan het DOCW: het Dieren Opvang Centrum Westland. Aan de Vierschaar in Naaldwijk komt een gebouw te staan waar een warm hok klaar staat voor huisdieren en zwerfdieren in nood. In de maximaal 72 uur dat een dier hier verblijft, gaan wij op zoek naar een eigenaar en bieden we (medische) verzorging. Tijdelijk dus, want het Dierenopvangcentrum is geen asiel. Wel werken we nauw samen met de asiels in de buurt. Enige uitzondering zijn de wilde egels, deze blijven tot ze kunnen terugkeren in de natuur.

Het doel van de stichting is om half 2024 de deuren te openen. Voor die tijd moet er nog wel het een en ander gebeuren. Gelukkig hebben we grond van de gemeente, waarvoor we een bescheiden pacht betalen. Nu nog een gebouw. Plus alles wat er binnenin nodig is: tientallen ruimtes om verschillende dieren op te vangen, zoals vogels, egels en katten. Er komen ruimtes voor besmettelijke dieren en quarantaineruimtes. We hebben ook nog een technische ruimte en een kantoor nodig. In totaal zijn we straks een kleine 400 duizend euro kwijt. Inmiddels is de helft van het bedrag binnen. Er is op korte termijn € 65.428 nodig om snel operationeel te zijn en directe hulp te bieden aan dieren in nood. 

Sponsors en donateurs gezocht

Daarom zijn we hard op zoek naar sponsors en donateurs. Dat mag sponsoring in geld zijn, graag zelfs, maar we zijn ook blij met arbeid, materialen of spullen (zie de materialenlijst onderaan deze pagina). Doordat DOCW ANBI-geregistreerd is, is de donatie volledig aftrekbaar van de belasting!

Wil je je ook van je diervriendelijkste kant laten zien? Dat kan hier.


Welke dieren?

Het DOC Westland is er voor huisdieren zoals honden, katten, konijnen en andere knaagdieren en voor wilde egels en vogels. Is een dier ontsnapt, gewond of ziek, dan kunnen we 72 uur opvang bieden. Eventueel verzorgen we het of gaan we op zoek naar een dierenarts. Is het huisdier na die 72 uur nog niet opgehaald? Dan brengen we het naar het asiel in de buurt waar plaats is. De wilde egels blijven tot ze kunnen terugkeren in de natuur.

Het gebouw: diervriendelijk en duurzaam

Het pand wordt 15 meter diep en 40 meter breed. We gaan het bouwen volgens de meest duurzame normen. Door een slimme keus van de materialen blijft de temperatuur binnenin aangenaam. Op het dak verzorgen 45 zonnecollectoren de elektriciteit die nodig is. Regenwater vangen we op in silo’s, om te worden hergebruikt: voor het schoonmaken van de hokken en het doorspoelen van toiletten. Er komen 13 parkeerplaatsen, maar het liefst zien we bezoekers en medewerkers per fiets komen.

En dit hebben we nog nodig!

2x

80L Daalderop smart mono-plus 2500w boilers + inlaatcombinatie

9x

Paffoni red keuken Wandmengkranen

1x

Douchethermostaatkraan Grohe 800 set

2x

Wastafelmengkranen

2x

Wasmachine kranen

2x

Geberit inbouwreservoir toilet

2x

wandcloset + bedieningspaneel

1x

Geberit inbouwreservoir urinoir, 1x Geberit urinoir

1x

Geberit urinoir + bedieningspaneel

 

Warmtepompen

2x

Airco (kleinste voormaat)

 

Keukenboiler

 

WTW installatie (afzuig)

2x

Brandslanghaspels op staande beugels

2x

silo`s totaal 60 M3

3x

Vloerverwarming set 2 x 7 en 1 x 9 stuks

 

Wandtegels en vloertegels, tegellijm

 

OSB 12 mm dik bij 244 x 59 cm 800M2

 

Isolatie 7 cm dik 400 M2

6x

RVS Keukenblokken

 

Staal hekwerk voor weideverdeling

 

Naambord voor op de gevel

 

Klinkers zwart 100 M2

 

Zand 100 M3

 

Graszaad voor 500 M2

 

Repak 100 M3